Chateau Pesquié

Direkte salg: Mandag – Lørdag  9.00-12.00 og 14.00-18.00
Maj – September: Åben også søndage

I begyndelsen af 1970’erne købte Odette og René Bastide den smukke ejendom bygget omkring 1750 og renoverede vinmarkerne. De nyplantede i stort omfang, og disse marker sammen med parceller, der var gode nok til at undgå renovering, danner basis for produktionen på Pesquie i dag. Produktionen blev solgt til kooperativet.
Omkring 1985 overtog datteren Edith og svigersønnen Paul Chaudière stedet. De var ikke just destineret til at blive  vinproducenter, idet de havde uddannelser som henholdsvis fysioterapeut og talepædagog. Paul Chaudière havde dog det i bagagen, at hans far var ønologi professor på vinskolen i Orange.
Herefter byggedes kældre på stedet, og den første aftapning på domænet fandt sted i 1990. På dette tidspunkt var der kun ca. 10 vinavlere i appellationen, der selv fremstillede vinen og aftappede på domænet.
I 2003 kom næste generation til roret. Stedet drives i dag af Pauls og Edits to sønner, Alexandre og Frédéric samt en fætter Renaud.

Vinmarkerne findes i 4 kommuner, Blauvac, Mormoiron, Ville-sur-Auzon og Mazan. Det samlede areal udgør ca. 72 ha.  Markerne har siden 1985 været drevet efter organiske pricipper. I 2010 indledte man officielt konvertering tilagriculture biologique.

Dansk importør: Philipson Wine

Chateau Pesquié
Route de Flassan
Mormoiron Frankrig