VinmesseVinsmagninger

Alsace virtuel vinsmagning

Millésimes Alsace Digitasting, var den første digitale smagning for 100 producenter i Alsace.

Det var ikke kun digitale i den forstand, som vi har lært at leve med gennem de sidste 12-15 måneder, men også en rigtig smagning, hvor jeg, som smager. fik lejlighed til at smage 4 vine fra hver af de 8 huse jeg havde ønsket at møde.

Kan det erstatte en traditionel vinsmagning, her vil jeg nok svare både og. Det virkede fordi vi alle har øvet os på det digitale i et år og fordi præmissen var at det var muligheden. Men der manglede den her føling af at være fysisk tæt på de rigtige flasker og mærke vinbondens nærhed. Alle 8 producenter var passionerede og dedikeret.

8 huse, en halv time til hver og et kvarters pause, sådan får man en dag til at gå fra kl. 11.00 til kl. 17.00 og så har vi smagt 32 vine.

Alle 8 huse er traditionelle i den forstand at de alle kan levere 7 druer vi kender fra Alsace: Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer, Sylvaner, Muscat og Pinot Noir.

Husene overraskede mig meget, specielt de producenter der serverede Pinot Noir, faktisk leverede en tør udgave og ikke den type Pinot Noir jeg husker som en tynd rødvin eller en kraftig rosé og gerne let sødlig.

Når jeg nu berømmer det virtuelle, må siges at alt har fungeret fra reservering af huse og vine, levering af vin. Det eneste skår der er i jublen og glæden er at den omstikning fra 75cl flasker til 3cl smagprøveflasker ikke har forbedret vinene. Nogle af vinene virkede som om de have været åbnet for en uge siden, hvilket ikke var producenternes skyld.

For et første gang forsøg på at lave en sådan vinmesse virtuel må det siges at virke bedre end forventet.

For de af jer der sidder og venter på hvad jeg mener om de smagte huse, så vil det komme i de næste artikler.

Flere af de smagte huse er ikke repræsenteret i Danmark, hvorfor interesseret importører er mere end velkomne til at kontakte mig eller huset direkte, mere om det når jeg omtaler de enkelte huse.