Vinsmagninger

Champagne Cudel

Vi er taget til syd Champagne for at smage hvordan Bar-sur-Aube smager. Vi finder ikke Grand Crú marker her, men håber på at vi kan smage deres gode håndværk.

Vi besøger et lille hus som hedder Champagne Cudel, huset er familie drevet og er i gang med at tredje generation overtager.

Det er april og solen er ved at have genfundet sin magt på denne del af den nordlige halvkugle. Temperaturen sniger sig ganske langsomt der op af og vil vel nå op på de 18-20 grader i løbet af dagen, set med danske øjne helt hæderligt i april.

Vi skal smage huset Cudels Tradition, Prestige og Rosé.

Cudel er ikke meget anderledes end resten af Champagne, deres vine er fremstille på druerne Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay. De arbejder med blanding af druerne og årgange og der er typisk mindst tre årgange i vinene.

Druerne har forskellig indflydelse på vinen.

Pinot noir:
Aromaer: Giv vinen aroma af røde frugter, også selv det er hvide champagner.
Rolle: Giver Styrke og magt.
Pinot menier:
Aromaer: Giv vinen aroma af tørrede frugter.
Rolle: Bringer rundhed og smidighed.
Chardonnay:
Aromaer: Giv vinen aroma af tørrede blomster.
Rolle: Giver finesse til vinen.

Cudel Tradition, er helt klar lys Champagne med fine små bobler, den er næsten grøn i farven og har en tydelig tørhed over sig virker ikke snerpende, som nogle Brut Champagner kan virke. En god friskhed som gør at den også virke til at kunne bruges både til aperitif og til mad.

 

Cudel Prestige eller “Le Duc Trebor” er huset champagne produceret udelukkende på Chardonnay, vinen her er cuvée og er som navnet antyder også den vin, huset har en stolthed over.

Champagne har den rene duft og smag af Chardonnay, den er ikke tung af for meget ege, men præcis som den skal være vel afstemt, med de fine små bobler som alle gode champagner har. Det er tyderligt at der er husets flagskip.

 

Cudel Rosé er en flot laksefarvet champagne, som har sit præg fra Pinot Noir, med røde bær – en frugtagtig duft og smag. Endnu  en gang er det en champagne med fine små bobler, som giver en elegance til vinen. Champagnen kan helt sikker også bruges til mad, det være sig fisk og rødt kød.

Cudel og syd Champagne har endnu engang levet op til at det er en del af et stort og berømt vinområde. Har man en lejlighed til at komme forbi er det et dejligt område. Reims og Épernay er interessant at se, her finder man nogle af de store og kendte Champagne huse, det bliver det ikke til i denne omgang.