Vinsmagninger

Molly Dooker release party

Vi står en sen august kort før kl. 19.00 i en solbeskinnet Århus havn og venter på at dørene til Restaurant Koch skal åbne. Vi skal til releaseparty 2014 på MollyDooker årgang 2012 og 2013.

MollyDooker er et australsk vinhus fra McLaren Vale i området syd for Adelaide. Vinene har finurlige navne og etiketter som bringer smilet frem, der er bestemt tænkt over tingene her.

Vi skal smage et bredt udvalg af deres vine, The Violinist 2012, Two Left Feet 2013, The Maitre D’ 2013, The Scooter 2013, The Boxer 2013, Gigglepot 2012, Blue Eyed Boy 2012, Carnival of Love 2012, Enchanted Path 2012, Velvet Glove 2012.

Til dette har brødrene Koch sørget for en god menu bestående af Laks, oksetatar, svinekæber, kalveskank og lammeculotte.

The Violinist har en fin gylden farve, en flot duft af frugt og blomster, blød smag uden at den virker kraftig, klare sig godt til den serveret laks.

De øvrige vine i smagningen er alle røde.

Two Left Feet, er blend, med en dyb mørk farve, god bouquet af mørke bær og en kraftig og dog blød smag, den gør perfekt til maden.

The Maitre D’ er en Cabernet Sauvignon stadig lilla i kanten som en ung vin skal have, en duft af mørk frugt, meget blød og afrundet smag.

The Scooter en 100% Merlot allerede let brun i kanten, duften er ikke helt så imponerende, smager af brændt karamel, men fungere alligevel godt til maden.

The Boxer en 100% Shiraz er lysere en forventet i forhold til at det er Shiraz, virker dog som den kan udvikle sig yderligere.

Gigglepot virker lidt hård og kantet, kan sikkert have gemme potentiale, vinde en del sammen med maden.

Blue Eyed Boy en virkelig intens Shiraz alligevel fungerer den ikke helt så godt til kalveskanken som bliver serveret sammen.

Carnival of Love endnu en Shiraz, denne er også en flot mørk farve, sødlig i duften smager fantastisk til lammeculotten.

Enchanted Path er blend en dyb farve og dog klar i farven, den har behagelig sødlig duft af mørke bær, smag giver et kraftig udtryk, men blandt andet peber i smagen

Velvet Glove i en helt speciel flaske, som og en elegant etikette, vinen har trods alderen en vintage portvinsagtig duft ledt fed og let sødlig, mørk og intens farve, men blød som Velvet. En oplevelse at smage den, men er den 2-3 gange så dyr som de øvrige Shiraz, det er svært at sige.

Alt i alt et meget vellykket release party af Atom Wine og bestemt og en oplevelse af brødrene Kochs køkken.