Saint Jean du Barroux

Direkte salg: Ja. Aftale anbefales

Philippe Gimel er uddannet ønolog (Diplôme National d’Oenologue de Toulouse 1999) og har bl.a. arbejdet i kældrene på Janasse og Beaucastel, mens han i flere år arbejdede på at erhverve sig vinmarker med et terroir, der imødekom hans geologiske interesser. I 2003 fandt Philippe (via SAFER) netop de vinmarker, han følte ville kunne danne basis for at realisere hans drøm om at lave kvailtetsvine.
Gimels marker er placeret syd for D938 mellem Le Barroux og Malauchène. Denne vej forløber i en dal, hvor stigningerne mod Dentelles de Montmirail begynder nord for vejen og stigningerne syd for vejen bogstaveligt talt “foden” af Mont Ventoux. Her ligger de 12,5 ha., hvorfra Philippe laver sine vine.

På de fladere marker i bunden af dalen og lidt op ad skråningerne vokser stokkene til hvidvine. Øverst – på terrasser – vokser stokkene til rødvine.
Markerne har meget forskelligt terroir, selv om de kun dækker 12,5 ha. De øverste jordlag stammer fra 3 forskellige geologiske perioder, og der findes ikke glaciale overflader (dannet af isen) som de fleste andre steder i området. Jordlagene er forvitringer fra undergrundens klipper.
Skråningen er eksponeret mod nord. Derfor modner druerne relativt sent. Den sidste del af høsten plukkes ofte i november.

Saint Jean du Barroux
Chemin de Saint Jean
Le Barroux Frankrig