Montirius

Direkte salg: mandag-lørdag 9.00-12.00 og 14.00-18.30

Ejendommen har tilhørt familien Saurel i 5 generationer. Eric Saurel og Christine overtog domænet i 1986 efter Eriks far, Max Saurel.
Officielt er ejendommen tilhørende selskbet SCEA Famille Christine og Erik Saurel. Navnet Montirius er skabt ud fra bogstaverne i navnene på Saurels tre børn: Justine, Manon og Marius.
Den ældste datter Justine har arbejdet med vinfremstilling på domænet siden 2011, og i selskbsregisteret er hun og Erik gérants.
Manon hjælper Christine med regnskbaber og salg. Hun har en kommerciel udddannelse. Marius er under uddannelse (2017) og arbejder på domænet i ferier.

Alle domænets vine fremstilles efter strikse biodynamiske metoder. Siden 1999 organisk certificeret af ECOCERT og biodynamisk af Biovin. 

Der foretages for alle vine afstilkning af druerne. Gæring i ståltanke og modning  i cementtanke, der er placeret i to etager, så omstikning sker via tyngdekraften.
Før aftapning overføres vinene i nogle uger eller måneder til ståltankene på øverste etage. Denne sidste omstikning sker via pumpesystem, og derefter forbliver vinene i ståltankene, indtil vinens balance skønnes at være som i cementtankene i kælderetagen. Man benytter konsekvent ikke fadlagring.

Domænets vinmarker er på 58 ha; 16 ha Gigondas, 23 ha Vacqueyras, 10,5 ha Cotes du Rhone og 8,5 ha IGP.
Markerne af Gigondas er tilplantet af Gaston Saurel i 1925.

Dansk importør: Leregården Vin

Montirius
1536, Route de Sainte-Edwige
Sarrians Frankrig