Chateau La Croix des Pins

Direkte salg: Mandag-lørdag 9.00-12.00 og 14.00-18.00

Stedets oprindelige bygninger fra 1500-tallet blev købt fra pavestolen i 1735 af en hr. Quinquin og var i dennes families eje til 1989, hvor det blev overdraget til Marie-Hélène og Philippe Avon, som tilhørte en sidegren af familien.
Kælderen blev bygget i 1995.
Desværre døde Philippe Avon ved en tragisk trafikulykke i 2007.
I 2009 blev ejendommen købt af 
Eric Petit-Jean, ejeren af Champagne-huset Pol Cochet. I forbindelse med købet oprettedes selskabet Latitude Wine.
Udover ejendommens 22 ha. i Ventoux har ejerne købt 7,5 ha. i Gigondas (tidligere ejet af Domaine de Cassan i Lafare) og 4 ha. i Beaumes de Venise.
Vinmarkerne på Croix des Pins har været certificeret agriculture biologiquesiden 1990. Markerne i Gigondas og Beaumes de Venise har været certificeret siden 2012.
Hovedbygningen er totalt renoveret indvendig og er indrettet med 2 luksus- lejligheder, samt en restaurant, Restaurant A Ventoux. Der er desuden tilbygget et meget smukt smagelokale, hvor man ud over domænets vine kan købe Pol Cochets champagne og formentligt stadig vine fra Kurubis, Tunesien, hvor 
Eric Petit-Jean stadig ejer en andel. Involveringen i dette domæne, skyldes medstifteren af Latitude Wine, Didier Cornillon, tidligere ejer af Domaine Cornillon i nordlige Rhone.

 

Chateau La Croix des Pins
902 Chemin de la Combe
Mazan Frankrig